START- UP NATION ROMANIA editia 2024 se apropie de start

Miercuri, 14 august 2024,în Monitorul Oficial nr 824 a fost publicată Ordonanța privind aprobarea și implementarea Programului pentru stimularea întreprinderilor mici și mijlocii „START UP NATION – ROMÂNIA“ ediția 2024, finanțat din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Educație și Ocupare 2021-2027.
În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va elabora și aproba procedura de implementare a programului.
Reamintim că Programul Start-Up Nation va fi structurat pe doi piloni:
• Pilonul I – „Activarea potențialului antreprenorial al tinerilor”
Acest pilon dispune de un buget în valoare de 295.750.000 euro și se adresează persoanelor sub 30 de ani. Obiectivul componentei se referă la asigurarea accesului la cursuri de formare, în scopul dobândirii de competențe antreprenoriale, pentru aproximativ 25.000 de tineri.
În cadrul acestui pilon se finanțează un număr estimat de 5.250 de întreprinderi înființate.
• Pilonul II – „Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul persoanelor din grupul țintă”
Cel de-al doilea pilon, cu un buget de 150.435.295 euro, vizează formarea competențelor antreprenoriale pentru un număr de 4.600 de persoane care au domiciliul în regiunile mai puțin dezvoltate ale țării. Această componentă se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani și celor care au statut de persoană inactivă (persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, șomer, șomer de lungă durată) sau de persoană dezavantajată pe piața muncii, fără limită de vârstă.
În cadrul acestui pilon se finanțează un număr estimat de 2.500 de întreprinderi înființate.
Sprijinul financiar pentru intreprinderi este de maximum 250.000 lei si reprezintă maximum 90% din valoarea totală eligibilă din formularul de finanțare. Beneficiarul ajutorului de minimis are obligația de a asigura o cofinanțare a investiției de minimum 10% din valoarea eligibilă din formularul de finanțare.
Valoarea alocării financiare nerambursabile va fi de maximum 250.000 lei/IMM, acoperind până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor depuse, cu obligația de a crea minimum două locuri de muncă.
Sursa: www.fonduri-structurale.ro
Link document : https://fonduri-structurale-media.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Monitorul_Oficial_Partea_I_nr_814_56f2bbd3ac.pdf

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top